naar top
Menu
Logo Print

UW CONTINUITEIT IS ONZE MISSIE

'Minimale TCO voor MRO' en 'veilig werken altijd en overal' gaan hand in hand

Logo IMES DEXISAls MRO-leverancier wil IMES DEXIS in eerste instantie de nodige continuïteit garanderen voor al zijn klanten. Die continuïteit biedt het bedrijf aan door te focussen op het garanderen van een verhoogde productiviteit, door veilig werk in elk beroep in alle omstandigheden voorop te stellen en door zijn TCO-aanpak eenvoudig en transparant in een samenwerkingscharter te delen met zijn klanten.

TCO DOEN DALEN, JAAR NA JAAR

Productiviteit is een sleutelelement voor elk industrieel bedrijf. Het vermijden van elke mogelijke stilstand legt echter een grote last op de schouders van technische diensten, die overigens maar al te vaak kampen met onderbemanning en gebrek aan kennis. TD'ers die met pensioen gaan en niet vervangen geraken, verschillende leveranciers voor machineonderdelen … Het leidt allemaal tot een hogere TCO.

“Wij kunnen de klant aantonen dat we jaar na jaar hun uitgaven in de MRO kunnen doen dalen, via de levering van steeds meer producten en diensten, uitgewerkt in een plan op maat van de klant", zegt Thierry De Winter, Verkoop & Marketing Directeur bij IMES DEXIS. “Twee jaar geleden startten we de afdeling Engineering & Expertise. Als een machineonderdeel aan een revisie of groot onderhoud toe is en de klant daartoe niet de nodige kennis en/of tijd heeft, dan kan IMES DEXIS dat project managen. Daarbij brengen we meteen alle kritische factoren binnen die plant of machine in kaart en zorgen we ervoor dat de productiviteit en standtijden verbeteren. Onze core business is nog steeds power transmission. Maar de mensen die aan machines werken, moeten in functie van hun taken steeds over aangepaste beschermingsmiddelen beschikken. 'Veilig werken' in alle mogelijke industriële omstandigheden, dat onderscheidt ons van conculega's. Veiligheidsmateriaal leveren is echter slechts één facet. Industriële bedrijven draaien immers dag en nacht en veiligheidsmaterialen moeten daarom in heel wat bedrijven ook 's nachts of in het weekend beschikbaar zijn. Werkt een bedrijf met een centraal magazijn, dan is dat gesloten op die tijdstippen. Binnen onze unit 'Services & Solutions' bieden wij onder meer automatische distributie via vending machines aan. Door een betere beschikbaarheid en een bewust gebruik dalen het verbruik en de uitgave van de veiligheidsmaterialen gemiddeld met 28%. Deze toepassing automatiseert bovendien het hele administratieve proces, van orderbevestiging tot facturatie, hetgeen eveneens kosten helpt te besparen. Zo verlaag je op die manier de TCO en biedt je te allen tijde veiligheid op de werkvloer."

PARTNERSHIP MET ELTEC SYSTEM

Industriële bedrijven worden vandaag geconfronteerd met de gevolgen van de vierde industriële revolutie. Smart manufacturing en predictive maintenance zijn maar enkele buzzwoorden. Het is duidelijk dat de digitalisering en robotisering een grondige invloed zullen hebben op de bedrijfsprocessen. Centraal hierin staan de productie, de organisatie van het onderhoud en de logistieke ondersteuning om snel in te kunnen spelen op de behoeften.

Vanuit een traditionele industriële markt is IMES DEXIS distributeur en marktleider in MRO-producten en -diensten. Maar IMES DEXIS zet ook stappen in de richting van predictive maintenance in deze digitaliserende industriële wereld. Recentelijk is het Genkse ELTEC SYSTEM toegetreden tot de groep Descours & Cabaud, de moedermaatschappij van IMES DEXIS. ELTEC SYSTEM biedt maintenance services en condition monitoring rond motoren, reductoren en pompen aan. Hiermee is de complementariteit meteen zichtbaar. “Wanneer we een engineering of maintenance project opnemen, schakelen we derden in voor de uitvoering. Met de toetreding van ELTEC SYSTEM tot onze groep zijn we nu in staat om veel sneller en op basis van de juiste technische kennis en competentie te reageren op de onderhoudsnoden van onze klanten, omdat wij het volledige project zelf beheren.

IMES DEXIS en de groep Descours & Cabaud zijn vastberaden om in de toekomst nog complementaire overnames te doen met het oog op een verdere uitbreiding van de competenties die de klant nodig heeft op het gebied van (predictive) onderhoud en asset management. Het resultaat is Integrated & smart supply chain management, op maat van de klant, met als doel de productiviteit en efficiëntie te verhogen, en zo uw MRO-kosten te verlagen. “Uw continuïteit is immers onze missie!"

Logo IMES DEXIS