naar top
Menu
Logo Print

VERDUBBELING VAN VERVERSINGSINTERVAL IN GASMOTOREN

Mobil Pegasus 605 de optimale keuze

De 600 kWe biogasinstallatie van Greenlake Systems uit het Brabantse LieropGreenlake Systems uit het Brabantse Lierop exploiteert een 600 kWe biogasinstallatie die gebruikmaakt van een MWM TCG2016 V12 C gasmotor. Het biogas komt uit een eigen vergister, die mest verwerkt van vijf varkensbedrijven samen met een mix van restproducten uit de voedingsmiddelenindustrie. Het onderhoudsinterval voor deze gasmotor stond op 1.000 bedrijfsuren, voornamelijk vanwege het agressieve karakter van biogas, waardoor de beschermingsgraad van de motorolie wordt afgebroken.

Duurzaamheid is voor Greenlake een belangrijk punt. Reden om samen met Den Hartog, strategisch distributeur voor Mobil smeermiddelen in Nederland, te onderzoeken of er een verbetertraject kon worden opgestart. De Mobil Pegasus 605 bleek de optimale keuze te zijn.

MOBIL PEGASUS 605 ULTRA

Uitstekend TBN-behoud

Zuren die in de motorolie ontstaan door het gebruikte biogas, worden tijdig geneutraliseerd. Er ontstaan dus geen agressieve zuren die de metalen van de motor kunnen aantasten.

Optimale oxidatiestabiliteit

Dit stelt de motor in staat om ruim het dubbele aantal draaiuren te maken ten opzichte van een conventionele gasmotorolie. Mobil heeft voor de Pegasus 605 Ultra een uitzonderlijk hoge kwaliteit basisolie toegepast in combinatie met een gebalanceerd additievenpakket.

Goede bescherming tegen slijtage

De allerbelangrijkste taak van gasmotorolie is natuurlijk de bescherming van de kostbare installatie; ook deze test wordt glansrijk gehaald. Motorenbouwers als Jenbacher, MWM en Waukesha hebben dan ook officiële approvals voor de Mobil Pegasus 605 UItra afgegeven.

Laag verbruik

Door gebruik te maken van een hoge kwaliteit basisolie voor de Mobil Pegasus 605 Ultra, is het olieverbruik met 40% gedaald.

EINDRESULTAAT

Gedurende de praktijktest zijn er iedere 250 uur olieanalyses gemaakt om samen met de klant het traject stap voor stap te volgen. De standtijd is inmiddels verdubbeld tot ruim 2.000 uur en uit een afsluitend endoscopisch onderzoek na 7.000 draaiuren staat vast dat de motor optimaal beschermd wordt door de Mobil Pegasus 605 Ultra. Een besparing op arbeid en olie leverde bovendien een besparing op van € 2451,00 op jaarbasis, gebaseerd op 8.700 draaiuren per jaar.

DEN HARTOG

DEN HARTOG

WILGENWEG 4
2964 AM GROOT-AMMERS
+31184661275
+31184662739