naar top
Menu
Logo Print

Eerste chemie- en farmabedrijf wint Factory of the Future Award

Janssen Pharmaceutica zet in op open innovatie en mensgerichte aanpak
magazine

Janssen Geel mag zich voortaan een ‘Fabriek van de toekomst’ noemen. Tijdens de openingsavond van Indumation kreeg de chemische productiesite van het internationale farmabedrijf Johnson & Johnson de Factory of the Future award uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Het is voor de eerste keer dat een onderneming uit de chemie- en farmasector die prijs krijgt toegekend.

Marc Verbruggen, General Manager Janssen Geel: “Jaar na jaar investeren we miljoenen euro’s om met de chemische productiesite in Geel toonaangevend te blijven op het vlak van nieuwe technologieën en productiemethodes. Twee aspecten zijn daarbij cruciaal: open innovatie en een mensgerichte aanpak. Dat betekent samenwerken met de R&D-afdeling van Janssen Pharmaceutica in Beerse, maar ook met andere bedrijven en universiteiten. We testen ook vernieuwende organisatievormen uit waarbij zelfsturende projectteams, wars van alle hiërarchie, een brede verantwoordelijkheid krijgen. Met de actieve farmaceutische ingrediënten die we hier maken, bereiken we 100 patiënten per seconde en dat willen we vooral duurzaam doen.”

De Factory of the Future Awards zijn een initiatief van technologiefederatie Agoria en het technologische innovatiecentrum Sirris, in samenwerking met essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, en Catalisti, de innovatiecluster voor chemie en kunststoffen. Ook Centexbel, Fedustria Vlaanderen, Fevia Vlaanderen en Flanders’ FOOD zijn partners.

Janssen Geel bouwt intussen verder aan de fabriek van de toekomst. De voorbije jaren vond in Geel de grootste investering ooit plaats van J&J in België, in totaal 130 miljoen euro, met de bouw van de nieuwe Chemical Development Pilot Plant (CDPP). Dit versterkt de strategische positie van de productiesite in de aanmaak van werkzame bestanddelen voor de lancering van nieuwe geneesmiddelen.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-