naar top
Menu
Logo Print

Recordaantal bedrijven op jobevent ‘We Are Chemistry'

Vacatures in farma en chemie voor 500 studenten en werkzoekenden
magazine

De voorbije drie jaar zijn er in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences in Vlaanderen meer dan 1.800 jobs bijgekomen, maar bedrijven vinden steeds moeilijker goed opgeleid talent. Dat blijkt ook uit het recordaantal van 24 sectorbedrijven dat op 20 maart in Kinepolis in Antwerpen deelnam aan het jobevent ‘We Are Chemistry’ met 500 studenten en werkzoekenden. Het gaat om de belangrijkste jobbeurs in Vlaanderen voor de chemie- en farmasector, een initiatief van POM Antwerpen met de steun van provincie Antwerpen en essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Dankzij de recente investeringsprojecten van Borealis en INEOS komen er in de sector alweer 500 jobs bij. Dat is uiteraard schitterend nieuws, maar het maakt de nood aan talent alleen maar urgenter. Nochtans is werken in de chemie- en farmasector ook werken aan een betere wereld. Of het nu gaat over klimaat, over elektrisch rijden, over circulaire economie of over kankermedicijnen: de oplossingen zullen in belangrijke mate vanuit de chemie en life sciences moeten komen.”

Ludwig Caluwé, gedeputeerde provincie Antwerpen: “Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen en voor gans Vlaanderen. Maar het is ook een vernieuwende industrie die een groot maatschappelijk belang heeft dankzij tal van producten en toepassingen. Dat bewijst ook ‘We Are Chemistry’: bedrijven met heel diverse activiteiten bieden hier een grote variatie aan jobs aan.”

Deelnemende bedrijven: Agfa-Gevaert, BASF, Bayer, Borealis, Chemours, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Lubrizol, Oiltanking, Oleon, Nippon Shokubai, Soudal, Total, Umicore en Vopak.

Meer info: www.wearechemistry.be

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-