naar top
Menu
Logo Print

ExxonMobil drukt startknop in van miljardeninstallatie

Delayed Coker Unit vormt nieuwe horizon in Antwerpse haven
magazine

In de Antwerpse haven heeft ExxonMobil begin april in aanwezigheid van vele prominenten de opstart van een grote nieuwe installatie op de raffinaderij gevierd. De bouw ervan betekende een investering van ruim een miljard euro. Deze nieuwe fabriek zet zware hoogzwavelige olieproducten om in transportbrandstoffen zoals diesel en gasolie voor de scheepvaart.

Dave Brownell, Senior Vice President van ExxonMobil Fuels & Lubricants: “Met de Delayed Coker Unit halen we de strengere 2020 normen die de Internationale Maritieme Organisatie oplegt voor de uitstoot van zwavel en komen we tegemoet aan de stijgende vraag aan schonere transportbrandstoffen. Bovendien zal ook de zwaveluitstoot van de raffinaderij zelf met 75% afnemen.”

Het is door de voortdurende inzet op technologie en innovatie dat ExxonMobil bijdraagt aan het vinden van oplossingen voor de duale uitdaging: de stijgende vraag naar betaalbare energie enerzijds en de risico’s van klimaatverandering anderzijds. Het bedrijf investeert jaarlijks 1 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling, onder meer in lage-emissie technologieën zoals CO2-captatie en opslag, ofwel Carbon Capture and Storage (CCS) en geavanceerde biobrandstoffen, zoals uit algen.“We verwelkomen dan ook het CCUS-initiatief van de Port of Antwerp om infrastructuur te ontwikkelen die het afvangen, het gebruik en de opslag van CO2 kan vergemakkelijken en kijken er naar uit om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen,” besluit Jan Michielsen.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-