naar top
Menu
Logo Print

TNO wint Enlightenmentz 2019 met emissieloos waterstof

Binnenkort zuiver koolstof uit reactor scheppen?
magazine

TNO heeft de duurzaamheidsverkiezing Enlightenmentz 2019 gewonnen. De onderzoeksinstelling maakt met methaanpyrolyse waterstof uit aardgas, met koolstof – en niet CO2 – als waardevol bijproduct. Het is betaalbaarder dan de alternatieven, kost relatief weinig energie en levert een extra waardevol product op. TNO/Voltachem verwacht dat deze technologie over enkele jaren marktrijp is. Het ontwikkelt bovendien een methode om koolstof zuiver uit de reactor te scheppen. TNO nam het op tegen Asbeter en Vertoro.

Methaanpyrolyse kan grootschalige inzet van emissieloos waterstof enorm versnellen. Voor de benodigde energie kan ook duurzame stroom worden ingezet. Dan is de totale CO2-uitstoot dus nihil. Bovendien is er per waterstofmolecuul beduidend minder energie nodig dan bij methane steam reforming, dan wel bij elektrolyse van water. Daardoor is het proces zeer competitief. Een potentiële gamechanger. Lees hier een artikel over de innovatie van TNO.

Bij de Enlightenmentz 2019 verkiezing kijkt organisator Industrielinqs pers en platform welke bedrijven in TRL (Technology Readiness Levels) 4, 5, 6, 7, of 8 met hun proces de industrie kunnen helpen verduurzamen. De winnaar wordt bepaald door een vakjury, internetstemmen en de bezoekers van het congres Het Nieuwe Produceren.

Lees hier over 4 manieren om de industrie CO2-neutraal te maken.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-