naar top
Menu
Logo Print

Group Machiels neemt meerderheidsparticipatie in Waterleau

“Trots dat we technologische parel verankeren in België”
magazine

Begin juli kondigde Group Machiels, het milieubedrijf van de gelijknamige ondernemersfamilie, één van haar belangrijkste strategische investeringen in de laatste jaren aan. De Limburgers nemen een meerderheidsparticipatie in de technologische parel Waterleau. Zo slagen de twee familiebedrijven erin om cruciale technologie inzake waterzuivering te verankeren in België. En die kennis willen ze samen verder wereldwijd uitdragen, in eerste instantie in Zuid-Amerika.

Waterleau is gespecialiseerd in (afval)waterzuivering, drinkwaterproductie, waterhergebruik, luchtzuivering, vergisting van organisch afval en energierecuperatie. De voorbije 20 jaar groeide het binnen deze niche uit tot één van de grotere spelers wereldwijd: enerzijds in de industrie maar ook in internationale overheidsprojecten.

Kansen in waterzuivering en Zuid-Amerika
Kersvers voorzitter Louis Machiels (tevens voorzitter van de raad van bestuur Group Machiels): “We zijn beiden actief in de milieusector. Waterleau voegt een berg technische kennis over waterzuivering toe. Dat is van goudwaarde op een moment waarop de wereld kreunt onder een watertekort.” Anderzijds delen de partners een globale kijk: “Group Machiels kan Waterleau verder helpen groeien in Zuid-Amerika. Met name in Chili - maar ook in Peru en Colombia - zijn we kind aan huis. Zo vergroten we de internationale voetafdruk van Waterleau. En die was al aanzienlijk: het bedrijf is actief in 85 landen en won in het verleden niet voor niets de Leeuw van de Export.”

“Dit is één van de belangrijkste strategische investeringen van de laatste jaren voor Group Machiels", weet de voorzitter. "Maar ik ben vooral trots omdat we op deze manier samen hoogwaardige technologie in België verankeren, ondanks de interesse van een resem grootschalige buitenlandse spelers. En hoewel we beiden het vizier op de wereld hebben, willen we ook opnieuw actiever worden in eigen land.”

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-