- 04 april 2019
Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel
Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel Interreg-project ValgOrize Hoe kweken we op duurzame wijze consistent kwalitatieve en smakelijke microalgen en zeewier voor voedseltoepassingen op de Europese markt? Op die vraag willen 12 partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië in het nieuwe Interreg-2 zeeën project ValgOrize een antwoord formuleren. ILVO coördineert. Zeewieren en microalgen kunnen een belangrijke rol spelen in het wereldvoedselvraagstuk, maar dat potentieel wordt momenteel amper benut in Europa. De obstakels zijn gekend: gebrek aan kennis over de smaak van algen, gebrek aan betrouwbare aanvoer en gebrek aan kennis van wat de Europese consument lust. Coördinator Johan Robbens (ILVO): “ValgOrize zal op al deze aspecten inspelen. Zo hopen wij de ontwikkeling van de algenketen in Europa te bevorderen.” Algen kunnen een belangrijke rol spelen in het wereldvoedselvraagstuk Om de groeiende bevolking te voeden moet de ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.