naar top
Menu
Logo Print

BioVoice: Boosting Biobased Business

Versier een innovatiecontract en help biobased kennis en techniek in stroomversnelling brengen
magazine

Als grote multinationals op zoek zijn naar nieuwe toepassingen of R&D-afdelingen een proces willen optimaliseren, ligt de oplossing niet altijd voor de hand. Maar er zijn vaak wel kleine, innovatieve bedrijven en start-ups die uitkomst kunnen bieden. BioVoice, het nieuwe ‘biobased business booster’ programma van REWIN West-Brabant en Green Chemistry Campus, brengt deze twee werelden met elkaar in contact.

BioVoice verzamelt innovatievraagstukken bij grote(re) bedrijven en stelt deze open voor creatieve en innovatieve ondernemers. Zo geeft dit nieuwe initiatief een impuls aan een open innovatiestructuur en -cultuur in een steeds verder uitbreidend netwerk in de biobased economie.
Naast het in contact brengen van deze twee werelden, biedt BioVoice beide partijen ook funding en toegang tot internationale markten, hulpbronnen en researchfaciliteiten, business en schaalvergroting en; een launching customer.

Challengers
De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Daarnaast hebben Dockwize, Impuls Zeeland, KVK en Centre of Expertise Biobased Economy zich als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen zij dat innovatieve ondernemers en creatieve talenten in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen. BioVoice is daarbij niet alleen op zoek naar pasklare antwoorden, maar ook naar denkkracht, inspiratie, briljante inzichten en verbeteringen. Kortom, input die tot een oplossing kan leiden van de zeven innovatievraagstukken die voor de eerste ronde zijn verzameld bij de zogenaamde ‘challengers’: Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers. Innovatievraagstukken worden steeds voor de duur van een maand online gezet.

Meer informatie is te vinden op www.biovoice.nl.

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

+31534894097
-