naar top
Menu
Logo Print

Spin Pompen Key Distributor van AMPCO

Ampco hygiënische pompen vullen portfolio Spin Pompen perfect aan
magazine

Sinds 1 februari 2019 is Spin Pompen de hoofddistributeur voor de Nederlandse markt van de Amerikaanse producent AMPCO. Naast de hygiënische draaizuiger- en lobbenpompen van de fabrikant levert Spin Pompen ook het complete AMPCO programma sanitaire centrifugaalpompen. “Wij zijn heel trots dat AMPCO Spin Pompen als Key Distributor gekozen heeft om haar groeiambities op de Nederlandse markt te realiseren”, zegt Emile Koster, directeur van Spin Pompen.

Goede aanvulling
“Het lijkt misschien opmerkelijk dat draaizuigerpompen zo’n vooraanstaande positie in gaan nemen bij Spin Pompen. De pompen van AMPCO vormen echter een heel goede aanvulling op ons huidige pompenpakket”, voegt Emile Koster toe. “Hoewel onze Bornemann hygiënische spindelpompen vaak als de nieuwe standaard worden gezien in de voedingsmiddelenindustrie komen we nog specifieke toepassingen tegen waar met name de draaizuigerpompen voordelen bieden. “Deze pompen hebben dus zeker een bestaansrecht in de markt en in ons portfolio.”

ZP draaizuigerpompen: hygienisch, geluidsarm en efficiënt
De ZP draaizuigerpompen van AMPCO zijn robuust, betrouwbaar en verbeterd t.o.v. de huidige standaard in de markt. De gepatenteerde ZP3 serie is speciaal ontwikkeld als EHEDG-gecertificeerde pomp. De pomp is CIP-reinigbaar, zonder dode ruimtes en volledig drainable. Bovendien biedt de ZP3 pomp een hogere efficiency dan andere merken. De schuinvertande synchronisatie tandwielen zorgen voor een geluidsarme werking. De lagerstoel is standaard uit RVS vervaardigd. Capaciteit tot 100 m3/uur; viscositeit tot 1.000.000 cP; persdruk tot 34,5 bar.

1-op-1 uitwisselbaar met andere merken
Naast hun aantrekkelijke prijs en design-optimalisaties hebben de AMPCO pompen als groot voordeel dat ze volledig 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de pompen van een aantal bekende merken. Dit geldt ook voor de onderdelen. De ZP draaizuigerpompen bijvoorbeeld zijn volledig uitwisselbaar met de Waukesha Universal serie.

SPIN POMPEN

SPIN POMPEN

SPANJELAAN 40
9403 DP ASSEN
+31592614121
-