naar top
Menu
Logo Print
29/05/2018 - ING. M. DE WIT – BLOK

“DE TOEKOMST SCHREEUWT OM PROCESTECHNOLOGEN"

Hans van Haarst als nieuwe voorzitter Vakgroep NPT

Wachtend op het vliegtuig voor een lange reis naar India, neemt Hans van Haarst alle tijd voor een interview over zijn nieuwe functie als voorzitter van de vakgroep NPT. Dat is prettig, want van Haarst geeft hierin blijk van een brede kennis ten aanzien van de procestechniek en een scherpe focus op de toekomst van de vakgroep. “We kunnen onder andere een belangrijke rol spelen bij het enthousiasmeren van jongeren voor het vakgebied en het ondersteunen van procestechnologen in het bedrijfsleven in het algemeen en het MKB in het bijzonder."

 

Hans van HaarstWIE IS HANS VAN HAARST?

Hans van Haarst studeerde in 1984 af aan de faculteit Chemische Technologie van de TU Delft en startte vervolgens zijn loopbaan als procestechnoloog bij Exxon Chemical. Een tijd waarin hij werkte in Rotterdam maar ook in de VS, Frankrijk en België.
“In die tijd verschoof mijn focus steeds meer van de procestechnologie naar de businesskant. Mijn ervaring in onder meer de VS was waardevol toen ik na elf jaar overstapte naar Accenture, en klanten in voornamelijk dat werelddeel bediende. Daarna keerde ik terug naar Europa en vervolgde ik mijn loopbaan bij Akzo Nobel."

 

Smit & Zoon

 Sinds vijf jaar is Van Haarst CEO van het bedrijf Smit & Zoon. Een echt familiebedrijf waar inmiddels de zevende generatie werkzaam is en waar hij als eerste externe CEO aan het roer kwam.
“De focus van dat bedrijf ligt op het ontwikkelen en produceren van leerchemicaliën en leerfinishingproducten waarmee het wereldwijd behoort tot de top vijf in dat segment. Een bedrijf met een rijke historie waar we hard werken aan continuïteit en een succesvolle overdracht naar de achtste generatie", vertelt Van Haarst niet zonder trots. “Een echte uitdaging en misschien nog wel complexer dan werken bij een groot chemieconcern."

ONTWIKKELINGEN EN KANSEN

Terugkijkend op de ontwikkelingen binnen de procestechnologie in de afgelopen decennia geeft Hans van Haarst aan: “De focus lag in de vorige eeuw vooral op oilbased chemie en de waardeketen. Er zijn veel grote bedrijven opgebouwd waarin steeds meer aandacht kwam voor het verbeteren van de efficiëntie en de waardevermeerdering in de keten. Daarnaast hebben ook de technieken en technologieën een grote vlucht genomen. Denk hierbij aan katalyse, biotechnologie en automatisering. Ik denk dat je over het algemeen kunt zeggen dat procestechnologen de afgelopen 25 jaar een (goede) boterham hebben verdiend aan optimalisatie, schaal- en efficiëntieverhoging in de proces- en chemische industrie." Een probleem ziet hij vooral in het feit dat er steeds minder procestechnologen komen. “Is het vak niet sexy genoeg? Misschien, in elk geval is het belangrijk dat hierin verandering komt, want de toekomst schreeuwt om procestechnologen. Onder andere in het kader van klimaatverandering, energie-efficiënte en het verduurzamen van de hele keten. Daar waar eens de petrochemie voorop stond, wordt nu plaats gemaakt voor biobased en cradle-to-cradle. Onderwerpen waarin diverse procestechnieken een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld scheidingstechnieken, synthese en procesintensificatie. Bovendien verschuift de aandacht voorzichtig van grootschalig naar in situ productie."

  

Procestechnologen in mkb's ondersteunen

“De vakgroep NPT kan op diverse vlakken een belangrijke rol spelen voor onze industrie in de volle breedte. Ik noem als eerste de ondersteuning van procestechnologen die in het MKB werken. Voor deze groep is het lastig om te bepalen waar zij zich in deze tijd op moeten richten en wat belangrijke zaken zijn. Bij de multinationals is dat probleem kleiner omdat hier vaak meer procestechnologen werken die met elkaar kunnen sparren en het samen kunnen beslissen. Als vakgroep kunnen we 'alleenstaande' procestechnologen een platform bieden waar zij vakgenoten kunnen ontmoeten en op dezelfde manier kunnen overleggen en brainstormen. We zouden hen er bovendien in kunnen begeleiden, zodat zij door het bomen het bos weer kunnen onderscheiden. Dat geldt overigens ook voor procestechnologen in spe."

 

Jongeren enthousiasmeren voor techniek

Met de laatste opmerking komt hij op een logische manier op zijn tweede speerpunt: het onderwijs en het gebrek aan studenten die zich laten opleiden tot procestechnoloog. “Er zijn zeker initiatieven ontplooid de afgelopen jaren om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Het probleem is alleen dat het landschap enorm versnipperd is, en er heel veel kleine clubjes en organisaties bezig zijn met evenveel bijbehorende afkortingen die het niet overzichtelijker maken. NPT zou in die zin ook een rol kunnen spelen in het aantrekkelijk positioneren van ons vakgebied. Pure promotie eigenlijk. En dan niet alleen door een vakblad als NPT - wat ik overigens echt een goed blad vind - maar ook door te faciliteren in moderne tools die jongeren aanspreken. Sociale media bijvoorbeeld, apps, websites enzovoort. De toekomst zal leren waarop we onze spreekwoordelijke pijlen de komende tijd nog meer gaan richten. Deze twee punten sluiten in elk geval goed aan op het motto dat is voortgekomen uit de strategische herorganisatie van zo'n anderhalf jaar geleden: Connect and Guide. Een goed gekozen motto wat mij betreft, omdat het ook aansluit op de huidige ontwikkelingen die ik noemde en die zich afspelen op het vlak van verduurzaming van de keten en het MKB."

 

NPT ZOEKT... 

Gezocht: webredacteurs en nieuw bestuurslid communicatie

NPT is op zoek naar een aantal digitale webredacteuren die het nieuws in de wereld van de procestechniek in de gaten willen houden en af en toe een kort bericht willen schrijven voor de website (met vier personen die één keer per maand schrijven, hebben we wekelijks een nieuwsitem!). Meer informatie over de vacature vindt u hier.

Interesse? Stuur een bericht naar npt@kivi.nl.