Online magazines

23 december 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

 
digitalisering biedt kansen voor duurzame procesindustrie
De digitalisering en verduurzaming zijn zowat de grootste uitdagingen waarvoor de procesindustrie staat. Met vaak nog verouderde installaties is er een enorm verbeterpotentieel op weg naar een datagedreven industriële productie. Zo biedt o.a. de combinatie van analytische chemie met Industry 4.0-concepten en de implementatie van een digital twin heel wat kansen.

Bart Denys, Hoofdredacteur

In de procestechnologie is datagedreven industriële productie nauw verbonden met analytische chemie. Het is daarom niet verwonderlijk dat ISPT en COAST elkaar hebben gevonden op het onderwerp Industry 4.0. Een eerste samenwerkingsproject op het gebied van ...
Ben je werkzaam in de procesindustrie? En in het bezit van een diploma van het hoger beroepsonderwijs dat je wilt uitbreiden? De opleiding Procestechnologie voor professionals biedt je de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en je zo verder te ontwikkelen in je carrière.
Vraag aan tien bedrijven wat een digital twin voor hen betekent en de kans is groot dat u tien compleet verschillende antwoorden krijgt. Dit artikel toont hoe je een digital twin opbouwt en vooral hoe je die efficiënt kunt inzetten in en proces.
De eerste Cleantech Hero Energie is bekend. Turbulent Hydro ontwikkelt op hoogtechnologische wijze kleine hydro-elektrische turbines die energie uit rivieren omzetten in stroom door gebruik te maken van gegenereerde draaikolken.
Neste gaat over tot uitvoeringsfase met partners in het MultiPLHY-project, met als doel de productie van groene waterstof te demonstreren bij de raffinaderij in Rotterdam.
TNO en EBN schreven de whitepaper 'Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem'. Snelle actie en regie zijn gewenst om de leveringszekerheid en flexibiliteit van het toekomstige Nederlandse energiesysteem te kunnen garanderen.
Air Liquide en BASF hebben plannen om de grootste grensoverschrijdende Carbon Capture and Storage (CCS) waardeketen ter wereld te ontwikkelen. Het doel hiervan is om CO2-emissies aanzienlijk te verminderen binnen de chemiecluster van ...
LyondellBasell and Covestro announced the completion of their Circular Steam Project, which is aimed at converting water-based waste to energy.
Energie Beheer Nederland, Gasunie, Shell en TotalEnergies hebben het samenwerkingsverband Aramis aangekondigd. De bedrijven willen onder die naam onderzoek doen naar de mogelijkheden om CO2 op te slaan in lege onderzeese olie- en gasvelden.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.