Online magazines

09 december 2020 Vakinformatie voor de procestechnologen

Online versie bekijken
zonlicht als motor voor groene chemie
Onderzoekers ontwikkelden een nieuw materiaal dat licht gebruikt om chemische reacties te activeren die moleculen genereren. Zonlicht kan ook rechtstreeks gebruikt worden als ‘brandstof’ voor het aandrijven van chemische processen, via een minuscule versie van een nieuw soort chemische reactor. Een Fins bedrijf ontdekte dan weer een nieuwe manier om lichtstralen te vangen en heel nauwkeurig opnieuw te richten wat de efficiëntie van zonnepanelen verhoogt.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Jouw kennisontwikkeling veiligstellen voor 2021? Met de technische cursussen van PAOTM pas je actuele kennis en kunde direct toe in de praktijk.
Blower- en compressorsystemen hebben een lange levensduur en brengen aanzienlijke investeringssommen met zich mee, dus loont het om ze voortdurend te monitoren en te verbeteren. Aerzen Digital Systems biedt digitale, cloudgebaseerde diensten op maat, met oplossingen voor ...
Wetenschappers van het Leibniz Instituut voor Katalyse ontdekten een methode om organische verontreinigingen in afvalwater volledig af te breken door middel van zonlicht.
Niet alle nieuwe ontwikkelingen in de (afval)watertechnologie komen recht uit glanzende laboratoria. Het testen aan de weerbarstige werkelijkheid vindt vaak plaats op ...
"Circulaire oplossingen moeten een positief effect hebben op het milieu gedurende hun volledige levenscyclus," meent Martin Brudermüller, president CEFIC en CEO bij BASF. "De chemiesector biedt oplossingen om materialen ...
Een ontziltingsinstallatie in de Antwerpse haven converteert vanaf 2024 brak dokwater in proceswater voor de chemie. Zo hoeft die voor bepaalde productieprocessen niet langer drinkwater uit het Albertkanaal te gebruiken, wat flink helpt besparen.
Het bedrijf Teijin Aramid - met vestigingen in Delfzijl en Emmen - kan zijn supervezel Twaron uit hernieuwbare grondstoffen winnen. Dat blijkt uit de resultaten van een pilot.
Een studie onder leiding van de Universiteit van Trieste (Italië) heeft een materiaal ontwikkeld dat moleculen synthetiseert die belangrijk kunnen zijn voor de chemische industrie.
Om zijn CO₂-uitstoot naar nul te herleiden heeft de chemiesector nog veel werk. Een Belgisch- Nederlandse doorbraak hoopt een deel van de oplossing aan te reiken. Met behulp van de zon.
Het Finse technologiebedrijf ICS heeft een uniek technologisch platform en een laag ontwikkeld waardoor er een stijging van 5-10% in energie-uitvoer mogelijk is voor conventionele zonnemodules - en zelfs nog hogere toenames voor geavanceerde toepassingen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.