Online magazines

28 mei 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

Online versie bekijken
europese koploper in waterstof
De komende tien jaar worden cruciaal voor de waterstoftechnologie om een competitieve plek te veroveren. Dat zegt Louis Sileghem, Hydrogen Platform manager van het waterstofplatform van de UGent. Vlaanderen, en bij uitbreiding Zeeland, ligt overigens zeer strategisch, met het grootste waterstofnetwerk, grote havens vlakbij en een vlotte verbinding met de windmolenparken in de Noordzee. Geen toeval dus dat de Deense windmolenparkbouwer Orsted nu een windpark van 2 gigawatt voor de Nederlandse kust wil bouwen en de elektriciteit hiervan gebruiken voor een waterstoffabriek van 1 gigawatt in Zeeland.
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
Vlaanderen wil Europese koploper worden in waterstof als groene ‘brandstof’ en de komende tien jaar zijn cruciaal. Om bedrijven te helpen, is er het waterstofplatform van de UGent. Het bundelt expertise en helpt samenwerkingen opzetten.
The biobasedeconomy is in continuous development. New possibilities arise from innovative technologies. To help you get up to speed on the important developments, VITO organises its 1st Biobased Economy Workshop on Thursday June 10th.
Farma blijft de aantrekkelijkste sector om in te werken, en farmabedrijf Janssen Pharmaceutica is voor de vijfde keer de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dat blijkt uit de nieuwste studie naar employer branding van HR-dienstverlener Randstad.
Agidens verwelkomt Jeff Krbec als nieuwe General Manager voor zijn Food, Beverage & Fine Chemicals divisie. Hij gaat de uitdaging aan om de divisie verder te begeleiden naar marktuitbreiding en groei.
De Deense windmolenparkbouwer Orsted wil de zware industrie in de havens van Zeeland en Gent van groene waterstof gaan voorzien. Het bedrijf kan een extra groot windmolenpark voor de Nederlandse kust bouwen met daaraan gekoppeld een waterstoffabriek.
De wereldvraag naar waterstofperoxide was 4 miljoen ton in 2013, 5 miljoen ton in 2017 en wordt verwacht te stijgen tot 6 miljoen ton in 2024. 5 grote producenten (Solvay, Evonik, Mitsubishi Gas Chemical Company, Arkema en Kemira) voorzien bijna 70% van ...
Hydrogen produced with renewable electricity could compete on costs with fossil fuel alternatives by 2030, according to a recent report from the International Renewable Energy Agency (IRENA).
Waterstofauto’s bevatten tanks waarin de waterstof onder een druk van 700 bar is opgeslagen. Om snel te kunnen tanken moet de aanvoerdruk ongeveer 875 bar zijn. Het Arnhemse bedrijf HyET Hydrogen timmert aan de weg met een compressor zonder ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.