Online magazines

17 juni 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

Online versie bekijken
waarom procesleidingen isoleren?
Corrosie is een fenomeen dat de industrie jaarlijks véél geld kost omdat het leidt tot degradatie, storingen en uiteindelijk zelfs stilstand. In deze editie staan we stil bij ‘microbieel beïnvloede corrosie’ (MIC) in opslagtanks voor biobrandstoffen en het belang van leidingisolatie om corrosie te voorkomen.

Bart Denys, Hoofdredacteur


 
Module Type Package (MTP) is een moderne oplossing om fabrieken in de procesindustrie te modulariseren. Het definieert een interface waarmee het samenspel tussen en connecteren van modules met een bovengelegen sturingssysteem kinderspel wordt.
Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is het wellicht dat veel zaken die we als zekerheid zagen, plotseling veel minder zeker bleken te zijn. Hans Goebel (Technical Director Process Engineering bij Fluor) denkt hierbij aan een oude wijsheid.
The First Podcast of Nederlandse Procestechnologen is now available on Spotify. In this episode NPT Board Members Yannick Severin and Ronald Wielinga talk to Greencovery founder Carlos Cabrera on the future possibilities of upcycling waste.
GIDARA Energy kondigt de bouw van haar eerste geavanceerde biobrandstoffabriek in de haven van Amsterdam aan; Advanced Methanol Amsterdam ("AMA"). De nieuwe fabriek zal niet-recyclebaar afval omzetten in geavanceerde methanol. Deze biobrandstof ...
ETB Catalytic Technologies werkt aan de verduurzaming van de chemische sector. De start-up produceert butadieen, een bestandsdeel voor onder andere synthetisch rubber, op een groene manier.
Nederlandse producenten van biodiesel uit afval werken samen in de Nederlandse Biodiesel uit Afval Alliantie. Samen met de Europese en de Duitse branchevereniging benadrukken ze de sleutelrol van die biodiesel voor een duurzaam wegtransport.
De eerste generatie biobrandstoffen bevat tot wel dertig keer meer water dan traditionele brandstoffen. Het is de belangrijkste reden dat bacteriën hierin een grotere kans hebben zich te nestelen, te overleven én te vermenigvuldigen. Dit gebeurt onder meer in opslagtanks waar ...
Het isoleren van leidingen en installaties in de procestechniek wordt nog vaak verwaarloosd. Daardoor is het energieverbruik en de CO2-footprint van petrochemische en andere procesinstallaties vaak ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.