Online magazines

03 september 2021 Vakinformatie voor de procestechnologen

Online versie bekijken
 
circulair watergebruik wordt de regel
Om de impact van waterschaarste op te vangen, is het voor voedingsbedrijven interessant om te bekijken of ze technieken voor waterhergebruik kunnen integreren. Alpro is op dit vlak een voorloper: dankzij een nieuwe installatie kan 80% van het gezuiverde water opnieuw worden ingezet als proceswater met drinkwaterkwaliteit.

Bart Denys, Hoofdredacteur

Fevia Vlaanderen ontwikkelde samen met enkele partners een brochure en een uitgebreide leidraad met tips rond waterhergebruik. Die bieden voor voedingsbedrijven een handig instrument bij het doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen.
Binnen de chemische-, voedings- en diervoederindustrie is energiebesparing in een droogproces een veel voorkomende reden om vocht te meten. Producenten willen veelal niet te veel drogen; dat kost energie en maakt het product lichter. De hoeveelheid vocht in grondstoffen, halffabricaten en eindproducten is ...
Alpro blijft nieuwe initiatieven lanceren om de groei binnen haar duurzaamheidsstrategie waar te maken. De waterhergebruikinstallatie in Wevelgem is hier een sprekend voorbeeld van.
IndaChlor® - de nieuwe Indaver-fabriek in Loon Plage (Duinkerke) - recycleert gechloreerde productieresiduen, voornamelijk uit de PVC-industrie. Bovendien zal het ook geproduceerde energie hergebruiken.
Een ontziltingsinstallatie in de Antwerpse haven converteert vanaf 2024 brak dokwater in proceswater voor de chemie. Zo hoeft die voor bepaalde productieprocessen niet langer drinkwater uit het Albertkanaal te gebruiken, wat flink helpt besparen.
Met de ‘H2 in Agri Deal’ willen Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN), New Energy Coalition (NEC) en Greenport Noord-Holland Noord (GPNHN) hun samenwerking verder uitbouwen en de regio positioneren als testbed voor ...
In mei 2021 is het PEACOC-project gestart met de ontwikkeling van baanbrekende, goedkope en milieuvriendelijke technologieën voor de efficiënte terugwinning van goud, zilver en platinagroep-metalen uit afval.
Olivijn zorgt ervoor dat leven op aarde mogelijk is. Eddy Wijnker, CEO van greenSand, hoorde van de werking van olivijn en heeft in 2008 greenSand opgericht.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.