Online magazines

29 oktober 2021 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
op weg naar een groene chemie
Het verduurzamen van de chemie is een speerpunt voor heel wat onderzoekers en bedrijven. Terwijl RUG-onderzoekers met licht en elektronen nieuwe moleculen maken, bouwden chemici van UAntwerpen  een plasmareactor op basis van microgolfstralen, wat een duurzamere stikstoffixatie mogelijk maakt. Ook de fotochemische doorstroomreactor van Creaflow maakt de productie van nieuwe moleculen op een grotere schaal mogelijk.

Bart Denys, Hoofdredacteur


Ben je werkzaam in de procesindustrie? En in het bezit van een diploma van het hoger beroepsonderwijs dat je wilt uitbreiden? De opleiding Procestechnologie voor professionals biedt je de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en je zo verder te ontwikkelen in je carrière.
Op de bovenste verdieping van de Linnaeusborg zijn drie fonkelnieuwe laboratoria gebouwd. Daar zullen twee recent aangestelde assistent-hoogleraren licht en elektronen gebruiken om nieuwe moleculen te maken. Met die bouwstenen zullen ze de ...
Chemici van UAntwerpen bouwden een plasmareactor op basis van microgolfstralen, wat een duurzamere stikstoffixatie mogelijk maakt. Vandaag is stikstoffixatie (onder meer gebruikt bij kunstmestproductie) immers nog enorm milieubelastend.
Transitioning towards a more sustainable society, biological desulfurization could play a major role in the future. In this episode, PhD candidate Kestral Johnston and one of her supervisors Jan Klok, tell us all about ...
The board of Nederlandse Procestechnologen would like to invite you to the workshop on Ammonia synthesis and utilization technologies on November 9th.
Tijdens het Process Safety Congres in Dordrecht werden de nieuwe risico’s besproken die samenhangen met ‘de energietransitie’. Daarbij was er aandacht voor oplossingen waarin software en bewaking op afstand een rol spelen. Maar ook de rol van de mens blijkt ...
Met de ontwikkeling van hun innovatieve fotochemische HANUTM-doorstroomreactor maakt Creaflow de productie van nieuwe moleculen op een grotere schaal mogelijk. Koen Van Aken (CEO) en Hannes Gemoets (Head of R&D) vertellen ...
The energy company Uniper has signed an MOU with the Port of Rotterdam Authority for developing the production of green hydrogen at Uniper's current location at Maasvlakte.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.