Online magazines

1 februari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
innovaties in batterijrecycling
Een elektrische auto bevat 5 tot 10 kilogram lithium. Door de forse groei van het aantal elektrische auto's stijgt dus ook de vraag naar lithium. Aurubis ontwikkelt een proces waarmee lithium, nikkel, kobalt, mangaan en grafiet efficiënt kunnen worden teruggewonnen uit gebruikte lithium-ionbatterijen. Ook Zweedse onderzoekers ontwikkelden een nieuwe en efficiënte manier om metalen uit gebruikte EV-accu's te recyclen. 

Bart Denys, hoofdredacteur
Scheikundigen van UvA ontwikkelden RoboChem, een AI-aangestuurde autonome robot voor chemische synthese die de zoektocht naar moleculen met farmaceutische en andere toepassingen kan versnellen.
Northvolt haalt $5 mld op om uitbreiding van eerste circulaire gigafabriek in westerse wereld te bouwen. Dit geld maakt ook de realisatie van Northvolt's plannen voor batterijrecycling mogelijk.
For over a year, Aurubis, a large supplier of non-ferrous metals, has been researching with recovering lithium and other metals from used lithium-ion batteries in a pilot plant in Hamburg. The goal is to arrive at a process, which can ...
Onderzoekers aan een Zweedse unief ontwikkelden een nieuwe en efficiënte recyclagetechniek voor EV-accu's die het mogelijk maakt om 100% van het alu en 98% van het lithium uit de accu's terug te winnen.
Van 6 t/m 9 februari aanstaande is Hitma aanwezig op de VSK-beurs in Jaarbeurs Utrecht. In hal 9 op stand A028 praten de Hitma-medewerkers beursbezoekers o.a. bij over zusterbedrijf MW Instruments uit Almere dat vanaf 1 februari 2024 de markt op gaat onder de naam Hitma en één team vormt met de instrumentatiecollega’s van het hoofdkantoor in Uithoorn en de vestigingen in Antwerpen en Purmerend.
Donderdag 29 februari laat Hitma tijdens een gratis webinar zien hoe lekkagerisico’s en productievertraging in (bio)farmaceutische processen kunnen worden voorkomen. Deelnemers komen in 60 minuten alles te weten over de route naar een betrouwbaar proces bij gebruik van single-use technologie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.