Online magazines

19 oktober 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
potentieel van algen
De groeiende bevolking heeft nood aan nieuwe duurzame bronnen voor gezonde voeding en chemicaliën. Algen kunnen daarbij een interessant deel van de oplossing zijn. In het kader van het Interreg NWEurope-project IDEA werd het potentieel onderzocht van algenkweek in het Noordwest-Europese klimaat. 

Bart Denys, hoofdredacteur

Algen als duurzame bron voor gezonde voeding en chemicaliën. In het kader van het Interreg NWEurope-project IDEA (2017-2023) werd het potentieel daarvan onderzocht, toegespitst op het Noordwest-Europese klimaat.
Brilliant Planet gebruikt algen als een betaalbare methode voor het permanent en kwantificeerbaar opnemen van koolstof op gigatonschaal.
Donderdag 2 november organiseert Hitma vanaf 10:00 uur een gratis webinar over geautomatiseerde zelfreinigende filtratiesystemen. Gerard de Ruiter (procesfiltratiespecialist bij Hitma) en gastspreker Koen van Oosten (technisch filtratieadviseur van KD Techniek) doorlichten zelfreinigende filters als oplossing voor waterbehandeling.
De EIB leent € 40 miljoen aan de Rotterdamse scale-up Battolyser Systems waarmee het zijn gecombineerde elektriciteitsopslag- en elektrolysersysteem op grote schaal gaat produceren.
Een team onder leiding van wetenschappers van de B CUBE – Center for Molecular Bioengineering van de TU Dresden – heeft minerale schalen van algen omgezet in perovskieten met instelbare fysische eigenschappen.
Kenniscentrum RADIUS van de Thomas More hogeschool zoekt via mobiele kweekinstallaties met microalgen op verschillende land- en tuinbouwbedrijven naar de optimale kweekcondities.
Betaal voor 1 abonnement en krijg toegang tot alle artikels en content van de leidinggevende vakbladen binnen de industriesector. Ons uniek aanbod geeft niet alleen toegang tot kwalitatieve en betrouwbare vakinformatie over uw eigen vakgebied maar ook van 7 andere vakgebieden.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.